Neuvosto-Savo BBS oli 1990-luvun alkupuolella ja puolivälissä ennen kaikkea Ylä-Savossa, Iisalmessa, vaikuttanut purkki eli BBS-järjestelmä. BBS toimi Iisalmen Ammattioppilaitoksen tiloissa ja keräsi vuosien mittaan mainetta, joka kantoi suomalaisessa BBS-maailmassa hämmästyttävän laajalle.

Artikkeli (C) Jukka O. Kauppinen 2006-2008

Artikkeli on yhä elämisvaiheessa. Kirjaamme mieluusti käyttäjien muistoja, sysoppien tarinoita ja juttuja Neukkulan vaikutuksesta niin Ylä-Savon kuin ylipäätänsäkin Suomen modeemi-, purkki- ja demoskeneen. Mieluusti oikoluetut jutut jkauppin&jmp,fi.

Historia

Neuvosto-Savo BBS sai alkunsa Ylä-Savon Ammattioppilaitoksen oppilaiden kurssityöprojektina, joka alkoi hiljalleen elää omaa elämäänsä. Alkujaan yhdellä vaatimattomalla tietokoneella ja yhdellä puhelinlinjalla toiminut BBS laajeni vuosien mittaan monilinjaiseksi, 24H-järjestelmäksi, joka tarjosi käyttäjilleen laajat keskustelu- ja tiedostoalueet, online-pelejä ja erittäin aktiivisen yhteisön. Neuvosto-Savo käytti suomalaista SuperBBS-ohjelmistoa.

Järjestelmä sai syntynsä 1993 Jarno Komulaisen tietotekniikan opinnoilla tekemästä "sähköiset postilaatikot" -kurssityöstä. Vuonna 1994 järjestelmä oli jo verrattain aktiivinen ja tunnettu. Esimerkiksi 10.6.1994 julkaistussa lehtiartikkelissa kerrottiin, että "menneen kuukauden aikana purkkiin on otettu yli 4200 yhteyttä." Järjestelmällä oli tuolloin 720 rekisteröityä käyttäjää, joista "peräti 84 prosenttia toivoi kolmannen yhteyslinjan saamista."

                         _____________
      _  __________  _     _ ___  _/___     \___
     _/ \  \  \ _ \/\/ \_/\   \\/  \_/   \__  ____/ __\_
    /  \ /  / / \_/\ \ / \  / \_  \  ___/ \ \ / / \ \
    /   \/  / \_  / \ \ /  \ / /\ \ \___ / / \ \_ / /
   /  /\   / ___/_ /  /\/ \  / \ \ \ \____ \\ \ \_ \\ \_
  __/  / \  / / _///  / /  /\ /  / \/  /__/ \\ \_ \ / \ \
  \  _/  /  / \_/ \\  \/ _/ \/ _/\_   //  _//  \ / \_/ /
  \_/   \__/\_______/ \_____/ \_____/  \___/ \___/ \____/ \_____/
            _____    _     _
           _/   \_____/ \   __/ \
           \    \_ _ \_ \  / _ \/
            \  /\__// \_ \ \ / / \ \_
            \ \ \ \__/ / \ \/ /\ \_
           /\_ \ \_/ __ \  \/ / \ /
          /  \/  / / \ \   /\__/ /
          \_   /\ \ / /\_ /\  /
           \____/ \_/ \_/  \/ \__/ 


Olemus ja järjestelmän sisältö

BBS:n yhteisölliset aktiviteetit eivät rajoittuneet yksinomaan Ylä-Savon alueelle. Käyttäjissä oli mukana muun muassa useiden demoryhmien jäseniä, muun muassa ryhmistä Byterapers ja Doomsday. Tämän johdosta esimerkiksi demoaiheiset keskustelu- ja tiedostoalueet olivat erityisen aktiivisia.

Neuvosto-Savossa panostettiin erityisesti aktiivisiiin ja laadukkaisiin keskustelualueisiin, joilla oli myös kohtuullisen selkeä ja tiukka moderointi. Huomioiden sen, että BBS ei ollut mukana yhdessäkään viestiverkossa kuten Fidonetissä, niin viestialueet olivat erittäin aktiivisia. Erityisesti niin sanottujen offline-lukuohjelmien tultua käyttöön saattoivat keskustelijat kirjoittaa yli 500 viestiä vuorokaudessa.

BBS oli visuaaliselta tyyliltään niin sanotusti "neuvostopainotteinen" ja järjestelmään kirjauduttaessa ruudulla vieri kaksi ruutua korkea Leninin pää. BBS ei kuitenkaan ollut poliittispainotteinen vaan nimi oli enemmänkin keino erottautua ja nostaa esiin paikallishenkeä. Järjestelmän nimi keksittiin ylläpitosession aikana silmiin osuneesta Neuvosto-Karjala-lehdestä.

Järjestelmän ylläpitäjät olivat vapaaehtoisia harrastajia, jotka suhtautuivat BBS:n ylläpito- ja kehitystyöhön vakavasti. Esimerkiksi 1993-1994 välisenä talvena purkin "sysopit" järjestivät Iisalmessa erinomaiseksi menestykseksi osoittautuneen discon, jonka tuotoilla BBS:ään voitiin ostaa nopea US Robotics HST Dual Standard -modeemi, sen aikainen modeemien Rolls Royce.

Euro-Savo BBS hiipui hiljalleen noin 1996 jälkeen, kun suurin osa aiemmista ylläpitäjistä oli muuttanut opintojensa tai töidensä johdosta pois. Myös internet teki vahvaa nousuaan, jolloin modeemikäyttäjien määrä väheni nopeasti.

Enimmillään NSBBS:ssä oli neljä puhelinlinjaa ja muutama tuhat käyttäjää.

Nimenvaihdos

Myöhemmässä vaiheessa BBS uudelleennimettiin Euro-Savo BBS:ksi, lähinnä erään oppilaitoksen vastaavan epäluulojen ja painostuksen johdosta. Koska EU ja Euro olivat tuolloin kovassa huudossa ja muotisanana, uusi nimi valittiin sarkastisessa mielessä, kuin protestiksi.

Nimenvaihdoksesta tiedotettiin seuraavanlaisella tiedotteella:

Pravda-tiedoittaa:
Neuvosto-Savo kokee Stalinin kohtalon

Kuten Stalinkin kuoli, on Neuvosto-Savo BBS nyt virallista
historiaa, josta ei puhuta tai muuten siperia tulee tutuksi.
Ulkopuolisten kapitalisten maiden talouspakotteiden johdosta
on Sosialistinen järjestelmä joutunut vararikon partaalle,
ja jouduimme viimeisenä _todellisena_ sosialistivaltiona
antautumaan perestroikalle ja talousuudistukselle.

Muutosten myötä järjestelmä tunnetaan vastedes nimellä
            EURO-SAVO
              BBS

Nimen vaihtoa lukuunottamatta järjestelmän toiminta tulee
jatkumaan entisellään. Suunnanmuutos ei sisällä täydellistä
ideologista puhdistusta, vaan toverit Lenin, Stalin ja
eritoten idolimme toveri Kim Il Sung tulevat olemaan edelleen
käyttäjäkunnassa. Jessekin säilyy.

Tarkempaa tietoa tapahtuneen syistä voi tiedustella
operaattorilta, julkisesti asiaa ei puida.

Euro-Savo on tavoitettavissa numeroista:
977 - 1525 280 HST/V32b (9600-14400)
      281 V22b

Kolmas linja otettaneen jälleen käyttöön lähiaikoina.
Viimeaikaiset toimintakatkot ovat johtuneet järjestelmän
radikaalista uudistamisesta, jonka yhteydessä BBS oli
siirretty tehokkaan huoltamisen mahdollistaneisiin tiloihin.
Jatkossa BBS:n pitäisi toimia entistä luotettavammin.

Terveisin,
Euro-Savo Komitea

Merkitys

Aktiivivuosinaan Neuvosto-Savo/Euro-Savo BBS toimi tärkeänä alueellisena yhdistäjänä, mutta myös tunnettuja vaikuttajana kotimaisessa BBS-maailmassa.

Paikallisessa mittakaavassa se oli alueen suurin ja aktiivisin BBS, joka toimi osaltaan veturina myös monien muiden pienempien paikallisten BBS-järjestelmien syntymisessä. Aktiivinen ylläpito toimi hyvänä esimerkkinä myös muille, sillä Ylä-Savosta poismuuttaneet käyttäjät perustivat omia järjestelmiään, esimerkiksi eräskin neuvostosavolainen perusti oman BBS-järjestelmänsä Helsingin yliopistoon. Keskustelualueiden aktiviisuus ja laatu näkyi myös muun muassa siinä, että purkkiin soitettiin aktiivisesti myös lähialueen ulkopuolelta.

Monille aktiivisille Neuvosto-Savon käyttäjille ja ylläpitäjille "NSBBS" oli merkittävä yhteyksien luoja, kuten myös atk-käyttötaitojen hiomisväline. Tehokas alueellinen yhteydenpito auttoi tietojen ja taitojen levittämisessä, minkä johdosta Ylä-Savoon syntyi muun muassa asukasmäärään nähden erittäin laaja ja aktiivinen demoscene-yhteisö.

Demoskenekeskus

Neuvosto-Savon ylläpitäjät ja huomattava osa käyttäjistä oli demosceneharrastajia. Niinpä he osallistuivat myös useilla demopartyillä eri kilpailuihin, muun muassa NS-Team-nimellä. Esimerkiksi Assembly 2001 -dempartyillä eräs vanhoista käyttäjistä voitti Oldskool Graphics -kilpailun BBS:n henkeen tehdyllä kuvalla "Neuvosto-savo". NS-Team osallistui myös useiden Abduction-partyn kilpailuihin.

NS-Teamin "saavutusten" ohella niin sysopeissa kuin käyttäjissä oli muutenkin aktiivisia demoscenettäjiä. Byterapersin ja Doomsdayn ohella käyttäjäkunta sisälty runsaasti muitakin demoscene-kansalaisia, minkä johdosta demo-tiedostoalue ja -keskustelut olivat vilkkaita. Voinee väittää, että Neuvosto-Savo vaikutti aktiivisuudellaan erittäin positiivisesti alueen demoharrastukseen. Kannattaa muistaa sekin, että näinä internetittöminä aikoina BBS, josta pystyi latamaan tuoreimmat demot paikallispuhelumaksun hinnalla, oli erittäin käytännöllinen.

Erikoisia purkkimainoksia

Purkkimainokset olivat tekstitiedostoja, jotka sisälsivät joko ASCII- tai ANSI-grafiikkaa sekä tekstiä, tai sitten pelkkää tekstiä. Purkkimainoksia lisättiin muun muassa automatiikalla BBS-järjestelmään lähetettyihin tiedostoihin, jolloin tiedostojen matkatessa eteenpäin jakeluketjun myöhemmässä päässä olleet harrastajat näkivät mainoksen. Ajatus oli herättää uteliaisuutta ja saada ihmiset soittamaan BBS:ään, jolloin nämä liittyivät toivon mukaan aktiivisiksi käyttäjiksi.

Purkkimainoksia lähetettiin myös toisiin purkkeihin mainoksille varatuille alueille ja lisättiin purkkilistoille.

Neuvosto-Savo BBS tunnettiin oudoista ja erikoisista "purkkimainoksistaan". Järjestelmän ylläpitäjät loivat mainoksia muun muassa Kalevalan ja Pohjois-Korean diktaattori Kim Il-Sungin teosten pohjalta. Osa mainoksista käyttää 7-bittistä fonttia, jonka skandit eivät näy oikein nykykoneilla. Kuriositeettina kannattaa huomata, että osa mainoksista ei käytä ollenkaan skandeja. Tämä siksi, että joskus oli helpompaa olla käyttämättä skandeja, jotta teksti/grafiikka näkyisi samalla tavalla kaikilla tietokoneilla. **  * ***** *  * *  * *** ***** ***** ***   ***** ***** *  * ***
 * * * *   *  * *  * *  * *    *  *  *  *   *  * *  * *  *  
 * * * * *  *  * *  * *  * *    *  *  *  *   *  * *  * *  *
 * * * *   *  * *  * *  * *****  *  *  * ** ***** *** * *  * *  *
 *  ** *   *  * * * *  *   *  *  *  *    * *  * * * *  *
 *  * ***** *****  *  *** *****  *  ***   ***** *  *  *  ***
                 BBS
   24 H. 2400 baudia. MELKEIN 2 nodea.
   9 7 7 -- 1 5 2 5 2 8 0  (node 1)
   9 7 7 - 1 5 2 5 2 8 1  (node 2, ei viel' käytössä)
   Amiga ja PC-filealueet. Runsaasti messualueita.
   Jeesus On-Line. QWK-offline-messuilutuki.
   Vapaat donauslimitit purkin aktiivikäyttäjille.
   Muista: edelleen kehityksen vasaran alla.
   CALL OF CTHULHU-ROOLIPELI PBM (Play By Modem)
   Purkissa imuroitavissa COC-aineistoa jos et ole pelannut aiemmin.
   DIPLOMACY Play By Modem
   Eurooppa tulessa vuonna 1900.
           ___-___ o==o======= . . . . .
          =========== ||//
              \ \_|//__
              #_______/

       "Sulu, take us home....I'm dying for
          a packet of wine gums"

           NEUVOSTO-SAVO BBS
      maailmanvallankumouksen viimeinen linnake
            Jeesus-On Line
             Star Trek
      kaikkea tätä ja muutakin 24 H 2400 BPS
         9 7 7 - 1 5 2 5 2 8 0
             1 5 2 5 2 8 1


  
         Tove Pak Sun Il. Riemuitse kanssani.
          Tanaan mina lahden tasta paikasta,
          jossa sinun vallankumouksellinen
         henkesi elaa, palatakseni kunnioitetun
         toveri komentajan, Kim Il Sungin, luo.
         Toveri Pak, mina lahden nyt ja toivon
          ettet kaipaa minua. Lahden taalta
         kantaen samaa vallankumouksen liekkia,
         joka paloi sinun sydamessasi. Pidan
          taman liekin elossa enka lakkaa
         taistelemasta ennen kuin se maailma,
         jonka tuloa sina kovasti toivoit, on
        todellisuutta, ennen kuin kaikki ihmiset
         on vapautettu riistosta ja sorrosta.
        __      ___ ___ ___ ___  ___      ___
     |\ | |_ | | | | | _ ||___ | | _ | |___ /\ | | | _ |
     | \| |  | | | | ||_||  | | ||_|| -  | |__|| | ||_||
     | | |__ |__| \/ |___|___| | |___| ___| | | \/ |___|
                ____ ____ ____
                | _ \ | _ \ |
                |  / |  / |___
                | _ \ | _ \  |
                |___/ |___/ ___|
        MAAILMANVALLANKUMOUKSEN VIIMEINEN LINNAKE
               977-25244
       MARXILAISTA PROPAGANDAA NOPEUKSILLA 300-14400
       US ROBOTICS HST DUAL STANDARD, AMIGA / PC JNE             ____________________
            /          \
            ! NEUVOSTO-SAVO BBS !
            ! odottaa soittoasi !
            ! 977-1525280 24H  !
            !   1525281    !
            ! Byterapers Inc BBS !
            \____________________/
                 ! !
                 ! !
                 L_ !
                 / _)!
                / /__L
             _____/ (____)
             2400BPS(____)
             _____ (____)
               \_(____)
                 ! !
                 ! !
                 \__/
        /\                 /\
      ___/ \___             ___/ \___
      \    /    NEUVOSTO-SAVO   \    /
      \   /       BBS      \   /
      / /\ \              / /\ \
      /__/ \__\     LENIN ELAA    /__/ \__\
              JESUS ON LINE

     Suomen kommunistisen puolueen Savon aluekomitean,
         Savon ASNT:n korkeimman neuvoston ja
         ministerineuvoston aanenkannattaja.

          SAVO TUTUKSI "NEUVOSTO-SAVOSTA"

       Pida mukavia linjahetkia Neuvosto-Savon parissa,
    silla Neuvosto-Savo tarjoaa tosi mielenkiintoista luettavaa
    Savon historiasta ja sen asukkaiden kohtaloista, uudistuvasta
         taloudesta ja kiehuvasta elamanmenosta.

    Neuvosto-Savoon saat helposti yhteyden, mikali kaytettavissa
     on automaattinen tietojenkasittelylaite, muunnin seka
            toimiva datasiirtolinja.

      BBS:n indeksinumero yleisliittolaisessa elektroni-
        postilaatikkoluettelossa on 977-1525280
                        1525281

   BBS:n umpilevy tarjoaa tiedostoalueita seka PC- etta Amiga-
      automaattisille tietojenkasittelylaitteille.

        KAIKKIEN MAIDEN MODEMISTIT, LIITTYKAA YHTEEN!
      Edista maailmanlaajuista modemistien vallankumousta

 24H 2400 BPS PC + AMIGA FILEALUEET QWK-TUKI AKTIIVIKŽYTTŽJILLE FREEDOWNLOAD
         AMIGAN DISKETTILEHTI "GURU"N TUKIBBS
             Byterapers Inc. BBS

       Rekisteröity IMPERIUM-online-strategiapeli


 
 
(*)  (*) (*)(*)(*) (*)  (*) (*)  (*) (*)(*)(*) (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
(*)  (*) (*)    (*)  (*) (*)  (*) (*)  (*) (*)     (*)  (*)  (*)
(*)(*)(*) (*)    (*)  (*) (*)  (*) (*)  (*) (*)     (*)  (*)  (*)
(*) (*) (*)(*)(*) (*)  (*) (*)  (*) (*)  (*) (*)(*)(*)  (*)  (*)  (*)
(*)  (*) (*)    (*)  (*) (*)  (*) (*)  (*)    (*)  (*)  (*)  (*)
(*)  (*) (*)    (*)  (*) (*) (*) (*)  (*)    (*)  (*)  (*)  (*)
(*)  (*) (*)(*)(*) (*)(*)(*)  (*)  (*)(*)(*) (*)(*)(*)  (*)  (*)(*)(*)
  
(*)(*)(*)   (*)   (*)  (*) (*)(*)(*)   (*)(*)  (*)(*)  (*)(*)(*)
(*)     (*) (*)  (*)  (*) (*)  (*)   (*) (*) (*) (*) (*)
(*)    (*)  (*)  (*)  (*) (*)  (*)   (*)  (*) (*)  (*) (*)
(*)(*)(*) (*)   (*) (*)  (*) (*)  (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*)(*)(*)
   (*) (*) (*) (*) (*)  (*) (*)  (*)   (*)  (*) (*)  (*)    (*)
   (*) (*)   (*)  (*) (*) (*)  (*)   (*) (*) (*) (*)    (*)
(*)(*)(*) (*)   (*)   (*)  (*)(*)(*)   (*)(*)  (*)(*)  (*)(*)(*)
  
                977-25244
           HST DUAL STANDARD 24H 300-14400      _  __________  _     _ ___  _____      ___
     _/ \  \  \ _ \/\/ \_/\   \\/  \_/   \__  ____/ __\_
    /  \ /  / / \_/\ \ / \  / \_  \  ___/ \ \ / / \ \
    /   \/  / \_  / \ \ /  \ / /\ \ \___ / / \ \_ / /
   /  /\   / ___/_ /  /\/ \  / \ \ \ \____ \\ \ \_ \\ \_
  __/  / \  / / _///  / /  /\ /  / \/  /__/ \\ \_ \ / \ \
  \  _/  /  / \_/ \\  \/ _/ \/ _/\_   //  _//  \ / \_/ /
  \_/   \__/\_______/ \_____/ \_____/  \___/ \___/ \____/ \_____/
            _____    _     _
           _/   \_____/ \   __/ \
           \    \_ _ \_ \  / _ \/
            \  /\__// \_ \ \ / / \ \_
            \ \ \ \__/ / \ \/ /\ \_
           /\_ \ \_/ __ \  \/ / \ /
          /  \/  / / \ \   /\__/ /
          \_   /\ \ / /\_ /\  /
           \____/ \_/ \_/  \/ \__/ 

          VIIMEISIMMAT JUORUT GORBASTA!
     JELTSININ TUOREIN MUNAUS: AI EIKO KARJALA OLEKAAN
          OSA VENAJAN FEDERAATIOTA?

        NODE 1     977 1525280
        NODE 2     977 1525281
        24H 2400 BPS PC+AMIGA QWK YMS JIBAA
            Byterapers Inc. BBS

      Rekisteröity IMPERIUM-online-strategiapeli
     Tarkein asia puolueen perustamisen valmistelutyossa
      on kouluttaa ja laajentaa kommunistien riveja
    lamerivastaisessa modemistisessa taistelussa. Kaytannon
    taistelussa koetellut ja testatut kayttajat tulevat
      aina ja kaikkialla nayttelemaan ydinroolia
      vallankumouksen toteuttamisessa. Jos ryhmitamme
       vallankumoukselliset joukot tiiviisti taman
     kommunistisen ytimen ymparille, me voimme perustaa
   marxilais-leninilaisen puolueen ja tayttaa kunnollisesti
     meita odottavat monimutkaiset vallankumoukselliset
     tehtavat vaikeissakin linjaolosuhteissa, vaikka
     imperialistit koettaisivatkin vaikeuttaa ennalta
     maarattya tehtavaamme aiheuttamalla tahallisia
       linjahairioita kesken mita tarkeimpien
          filesiirto-operaatioiden.
   
     Niinpa tehtavamme on kayttajatiedostomme jatkuva
     laajentaminen ja lujittaminen samalla kun kaymme
      imperialistivastaista modemistista taistelua,
     seka kommunistien kasvattaminen ja valmentaminen
         taistelussa vihollista vastaan.
    
     Liittyaksesi jatkuvasti kasvavaan rivistoon, ja
     tukeaksesi Savon Autonomisen Neuvostotasavallan
    jatkuvia pyrkimyksia taloudelliseen seka henkiseen
    itsenaisyyteen, etenkin softalliseen omavaraisuuteen
    jotta kayttajien ei tarvitsisi soitella 90-alueen
     purkkeihin saadakseen tuoreimmat waret, soita:
    
     NEUVOSTO-SAVO SBBS 977-25244 300-14400 BPS 24H
             ____ __.---""---.__ ____
            /####\/       \/####\
           (  /\ )       ( /\  )
            \____/        \____/
           __/             \__
         .-"  .           .  "-.
         | |  \.._        _../  | |
          \ \  \."-.__________.-"./  / /
           \ \  "--.________.--"  / /
          ___\ \_          _/ /___
         ./  )))))         (((((  \.
         \                   /
         \      \_     _/      /
          \  \____/""-.____.-""\____/  /
           \  \         /  /
            \. .|        |. ./
           ." / | \       / | \ ".
         ." /  |  \      /  |  \  ".
         /.-./.--.|.--.\     /.--.|.--.\.-.|

          Kuka tahansa voi ostaa modeemin.
     Kuka tahansa voi upata ja donata softaa purkeista.
   Kuka tahansa voi ryhty{ supertreideriksi, jos vain viitsii
     tuhlata aikaansa siirt{en warea purkista toiseen.
   Kuka tahansa voi lukea purkkien uudet messut replyilem{tt{.
   Kuka tahansa voi jauhaa paskaa, morkata toisia, kehua itse{{n
   ja tapella koneiden paremmuudesta - tai onko upannut 10 megaa
           enemm{n kuin muut yhteens{.
        KUKA TAHANSA EI OSAA MESSUTA PURKEISSA,
   osallistua j{rkev{{n keskusteluun joka sivuaa useita aiheita,
  pelata online-pelej{ ja osallistua modemistien sosiaaliseen el{m{{n.
  
              Neuvosto-Savo BBS
              Byterapers Inc. WC
              977-1525280
                1525281
      24H 2400 BPS Amiga + PC filealueita, roolipelitavaraa,
      Imperium on-line strategiapeliturnaus, QWK-tuki
      ja runsaasti kaikkea mielenkiintoista.
  
  Testaa itse{si oletko rivikansalainen/scenel{inen, vai omaatko aivotkin.
     Kansan vallankumoushallituksen perustamisen jalkeen
     toveri Kim Il Sung ryhtyi ponnistelemaan huolehtiakseen
     ihmisista ja heidan tarpeistaan. Han naytti itse
     kaytannon esimerkkia aidon kansanvallan harjoittamisessa
     uppaamalla ja ohjaamalla kansan elamaa vastuuntuntoisesti
     ja palvelunhaluisesti.
     
     Mitkaan asiat eivat riita kuvaamaan sita suurta ja syvaa
     rakkautta ja huolenpitoa, jota han osoitti ihmisia kohtaan
     noina raskaiden, ankarien donausten paivina.
 
     Toveri Komentaja on kerran sanonut '...Kun ajattelen heidan
     hitaita modeemejaan ja huonoja linjojaan saatan tuskin nukkua.
     Miten paljon hikea ja kyyneleita meidan koyhat userimme
     ovatkaan vuodattaneet koettaessaan siirtaa satakiloisia fileja,
     koettaessaan hankkia tuoretta softaansa. Meidan on tyydytettava
     heidan pitka-aikainen warenkaipuunsa. Tehdaksemme sen meidan on
     ajettava Lansimainen imperialismi maastamme niin pian kuin
     mahdollista ja pystytettava riistosta ja sorrosta vapaa kansa,
     joka saa paivittaiset softansa valokaapelilinjoilla ja 1500:n
     CPS:an miniminopeuksilla.'
 
     Taman han sanoi, ja vanha Kim ja muut kylalaiset, jotka kuulivat
     hanelta etta modemisteista tulisi oman softansa isantia
     vapautetussa isanmaassa, ja etta he elaisivat uudessa
     yhteiskunnassa karistaen harteiltaan koyhyyden ja ikiwanhat
     waret, sanoivat myohemmin toistuvasti etta he tajusivat selvasti
     kuinka Toveri Kim Il Sung kantoi jatkuvaa huolta heidan
     hyvinvoinnistaan.
 
     Anna sinakin kortesi puhdasoppisuuteen, soita NEUVOSTO-SAVO
     BBS:aan HST DS 300-14400BPS Amiga & PC filet jne.
            
            #XXXX\\   #/---`
         ###XXX// - \\\-##= -  \\\
        ##XX///-` ` -- \\##-    \ \\
        ###XX//-  =  \ #/  -  -  \\
        ###XX//- #    #=  =  =  ||
        ###XX |##-  / #X-     ==||
         ##XX /(((#\  /(()))))))))))|/
         ##X|  |  #-/ |  |  ||=====\\)
         ##X|  |  #-/ |  |  ||------ \)
         #||  |  #-  |  |  ||    | |
         \||  |  |  |  |  ||    | |
          ||  |  |  |  |  ||    | |
          ||  |  |  |  |  ||_______/)
          ||  |  |  |  |  ||=====//)
          ||  |  |  |  |  ||
          ||  |  |  |  |  ||
          \|  |  |  |  |  |/
           ===|  |  |  |====
            ===============
            Byterapers WC BBS
             NEUVOSTO-SAVO
              977-1525280
  			  977-1525281
 
              24H 2400 BPS

     Amiga + PC, PD, runsaasti messuilua ja filej{kin
       Rekisteröity IMPERIUM-online-strategiapeli
           ###
           [# ##
           ## ,#
           #  ,#
           #----,#
           #  ,#
           #  ,#
           # [] ,#
           # [] ,#
           # [] ,#
           #----,#
           #  !#
           #  ,#
           *#  ,#
           *#  ,#
          /*#  ,#
          * #  ,#
          * #  ,#
          /* #----,#
          * #  :#:
          * #  ,#*
          * /#  ,#*
         /*/ #  ,#O*
         */ #  ,#O*
         *  #  ,#O*
         * /#  ,#O *
         * / #  ,#O *
         */ #  ,#O *
         **  #  ,#O  *
       ****  #----,#O  *
      **  *  /#  :#O   *
      **  * / #  ,#O   *
      *   * / #  ,#O    *
     ***   */  #  ,#O    *
    * * [] *  #  ,#O    **
    * * [] *  #  ,#O  O * *
    #* * [] * O #  ,#O O O * *
   (#* * [] *  (#-----#O----O--* *
    #* * [] *  (#  ,#O  O * *
    * * [] * O #  ,#O O O * *
    * *   *  #  ,#O  O *O*
    * *   *  #  ,#O   O**
    *O *   *:  #  ,#O   O*
    *OO*   * : #  ,#O   "O*
     ***:,  * : #  ,#O"  "O*
      *O::, *  :#----/#O""""O*
      **OO::*:  #  ,#O"""O*
      *OOOOO*: #  ,#OOOO*
       **OOO* : #  ,#OOO*
       ***O* :#  ,#OO*
        ***  *  ,#O*
         **: #  ,#O*
         **: #  ,#O*
          *O:#  ,#O*
          *OO#  ,#*               O
          *OO#----/#**              I
          *O#  ,#*O*              I
          *O#  ,#OOO*          -------I-------
          *O#  "#OOOO*         **    /OOO**
          *O#  ""#OOOOO*          :*********/
          **#  ""#OOOOOO*           :***/
          **#"""""#OOOOOOO*       *******************
          * #"""""#OOOOOOOO*     ***********************
          * #""""O#OOO  : O*     *   ---------  ,OO***:
          * #"""OO#OO  :  *    *   *    *O ,OO* *
          * #O[]OO#O   :  *   *********    ********* *
          * #OOOOO#O   :   *   *    * 88888 *O ,OOO* *
          * #O[]OO#O   :   :*  ********** 88888 ***********
          * #OOOOO#O   :   : * *     * 88/:8 *O ,OOOOO**
          * #OOO##OO  O: O  : ************ 8/ : ************
          * #OOOOO#O  O: O O :  * :  :  / -- : :,,""OOO**
          * #OOO##OO   : O  : * :   : / /88:] :,,""OO#**
          * #O##OOOO  O : O O :O * :   : L/8888  :,,""OO#**
          * ###OOOOO   :   : * :   :  88888  :,,""OOO**
          * ###***OO   :   :O * :   :  88888  :,,""OOO**
          * ###* **O   :   : * :   :  88888  :,,""OOO**
           *****  **"  :   : * :   :  8"888  :,,""OOO**
               **"" :   : * :   :  8 8"8  :,,""OOO**
                **":   : * :   :  8 8 8  :,[""OOO**
                 **""  : * :   :  8 8 8  :,[""OOO**
   /**********:         **"  : * :   :  8 8 8  :,,""OOO**
  /**     **:         **"" : * :   :  8 8 8  :,,""OOO**
  *      OO*          **": *,,:,,,,,:,,,8,8,8,,,:,,""OOO**
  *      "OO*          **"" * :   :   8 8  :,,""OOO**
  */:    "OOOO*           **" * :   :   8 8  :,,""OOO**
 **L***************           **"* :  :   8 8  :,,""OOO**
 *       OOO*            ** :  :   8 8  :,,""OOO**
 *******************            ** :  :   8   :,,""OOO*/
 ************** * *             * :  :   8   :,,"OOO**
 ************** * *             * :  :   8   :,,"OOO*/
 *:!     * * * NEUVOSTO-SAVO BBS   * :  :   8  ,,"""OOO*
 *:!     * ****  BYTERAPERS WC     * :  :   8  ,,""OOO**
 *:!     **,,,*    977-1525280    * :  :     ,,""OOO*/
 *:!     *,,,**    977-1525281    * :  :     ,,""OOO*
 *:!     ****** 24H 2400 BPS      * :  :     ,,""OOO*
 *:!     ""OO** AMIGA+PC WAREA     * :  :     ,""OOO**
 *:!  888  ""OO** RUNSAASTI MESSUILUA JA * :  :  O  O,,""OOO*/
 *:!  888  ""OO** HALPAA HUBAA...    * :  :    O,,""OOO*
 *:!  /:8  ""OO** NODE 1:LL{ ONLINEJA.  *,:,,,,:,,,O,,O,,,""OOO**
 *:!  / -:  ""OO**             * :  :    ,,""OOO*/
 *:! / /8:] ""OO**             * :  :   O ,,""OOO*
 *:! L/888  ""OO***********************:********* :    ,,""OOO*
 *:!  888  ""OO*O          , ,,::""OO* :    O,""OOO*
 *:!  888  ""OO*O          , ,,::""OO* :    O,""OOO*
 *:!  888  ""O/*O          , ,,::""OO* :     ,""OOO*
 *:!  888  ""*************************:********* :     ""OOOO*
 *:!  888  "OO*              * OOO :    "OO*****
 *:!  888  "OO*              * OOO :    "OO**
 *:!  888  "OO*              * OOO :    "OO**
 *:!  888  "OO*              * OOO :   ,"OO**
 *:!  888  "OO*              * OOO :   :OO*
 *:!  888  "OO*              * OOO :   ::**
 *:!  888  "OO*              * O,,,:,,,,,::*
 *:!     "OO*              *OO  :   O:*
 *:!  ##### "OO*              *OO  :   O:*
 *:!     "OO*              [*O:  :   :**
 *:!  ##### "OO*             *O:  : $$$$$$$
 *:!  #  # "OO*              E*":  **-----**
 *:!  ##### "OO*              * : *:------**
 *:!     "OO*              *****
 *:!  ##   "OO*
 *:!  # #  "OO*
 *:!  # ## "OO*
 *:!     "OO*
 *:!  ##### "OO*
 *:!     "OO*
 *:!   #  "OO*
 *:!     "OO*
 *:!  #  # "OO*
 *:!  #  # "OO*
 *:!  ##### "OO*
 *:!     "OO*
 *:!  #  # "OO*
 *:!  #  # "OO*
 *:!  ##### "OO*
 *:!     "OO*
 *:!  ##### "OO*
 *:!   #  "OO*
 *:!  #   "OO*
 *:!  ##### "OO*
 *:!     "OO*
 *:!  88  "O*
 *:!  88  ,"O*
 *:!  88  ,"O*
 *:!  8P  ,"O*
 *:!  8  ,"O*
/*****  8  ,"O*
* '''*  8  ,"O*
* '***  8  ,"O*
* '*   8  ,"O*
* '*:  8  ,"O*
* '*:     ,"O*
* '*:     ,"O*
* '*:     ,"O*
* '*:     ,"O*
* '*:     ,"O*
* '*:     ,"O*
* '*: ####  ,"O*
* '*: #++#  ,"O*
* '*: #++#  ,"O*
* '*: #++#  ,"O*
* '*: #++#  ,"O*
*====* ####  ,"O*
:***** ####  ,"O*
 *------------"O*
 *------------"O*
 *:!     ,"O*
 *:!   *******
 *:!  **  O
 *:! /*  OO
 *:!**OOOOO
 **

            Siita vanha Vainamoinen
           siirti silmansa ylemma,
           katsahtavi kaunihisti
           paalle paan on taivosehen;
           sanovi sanalla tuolla,
           lausui tuolla lausehella:
           "Tuoltapa aina armot kayvat,
           uudet softat tulevat,
           Neuvosto-Savo purkistahi,
           luota Luojan kaikkivallan.
           Siella messut vilistavat,
           onlinet jauhavat.
            Ole nyt kiitetty, Jumala,
           ylistetty, Luoja, yksin,
           kun annoit numeron minulle,
           tuotit turvan tuttavasti,
           numerosta 977-25244,
           Robo Dualilla vastasit,
           nopeuksilla 300-14400,
           yota paivaa turisit."
           Mieleni minun tekevi,
           aivoni ajattelevi
           lahteäni treidamahan,
           saa'ani sanelemahan,
           softaa suoltamahan,
           lajivirtta laulamahan.
           Sanat suussani sulavat,
           messut putoelevat,
           kielelleni kerkiävät,
           kovalleni hajoovat.
  
            NEUVOSTO-SAVO BBS
       Suomalaisen kansanperinteen säilyttajä.
         977-1515280/1525281 24H 2400 BPS        Puhdasoppisen Suomenkielen kannattaja
  
             Enter = vuoronappain
             Fax  = etakopio
             Ikoni = kuvake
           interface = rajapinta
         5,25" disketti = kalvolevy
        heksajarjestema = kuusitoistajarjestelma
           levyasema = levykon kayttolaite
           protocolla = yhteyskaytanto, linjakuri
           prosessori = mikrosuoritin
           trackball = paikannuspallo
            software = pehmo
            keyboard = sormio
            joystick = paikannussauva
  
         vierasperainen< >virallinen, suositeltava
  
      Suomen kielitoimiston virallisesti sponsoroima
            NEUVOSTO-SAVO BBS
 'Karsikaa vierasperaiset sanat pois Suomesta, Suomi Suomalaisille!'
         977-25244 HST DS 300-14400 24H       __________    __________    __________  
       / N ______ \   /  ______ \   /     \
      / E /\____/ /\  /  /\____/ /\  /  ________/\
      / U / /  / / /  / S / /  / / /  /  /________\/
     / V / /___/ / /  / A / /___/ / /  /  /________         
     / O / //___ \/  / V / //___ \/  /_________  /\          
    / S / / \__/ /\ / O / / \__/ /\  \________/ / /       
    / T /_/____/ / / /  /_/____/ / / __________/ / /
   /_O___________/ / /_____________/ / /____________/ /
   \_____________\/ \_____________\/ \____________\/  
  
           TUOREIMMAT JULKKISJUOROT
            NEUVOSTO-SAVO BBS
        977-25244 HST DUAL ST 24H 300-14400

Historiallisia tidbittejä

BBS:n säännöt maaliskuu 1994

  Neuvosto-Savo BBS:n viralliset säännöt          Maaliskuu 1994

   * Tämä säännöstö on jotakuinkin vastaava kuin KAIKISSA
    muissakin purkeissa. Täällä nämä vain on kirjoitettu
    tekstiksi asti. Tekstistä löydät erityisinfoa joka
    koskee vain tätä purkkia - vihjeitä jne.
    Ei kannata valittaa, että täällä olisi hirveä
    sääntöbyrokratia, koska sitähän täällä nimenomaan
    ei ole. Suhtaudu tekstiin ohjeistona kuinka NSavossa
    olisi suotavaa käyttäytyä:

   - Kirjoita viestejä. Älä pelkästään pistäydy boksissa ja
    lue uudet viestit tai ime warea. Pelkkä tiedostojen
    lypsäminen ei anna sinusta parasta mahdollista
    kuvaa, eikä täten ole erityisen positiivista
    ajatellen tulevaa urakehitystäsi NSavon
    useriasteikoilla. Toisin sanoen, voipi olla
    vaikeampaa saada lisää oikeuksia. Arvostamme
    messuilijoita.
   - Jos mahdollista, liitsaa QWK-reader ja opiskele sen
    käyttö. Kyseessä on erittäin näppärä offline-messunlukija.
    Messuilusi helpottuu huomattavasti sen avulla.
    Myös Free Downloads-alueella saattaa piillä
    mielenkiintoisia tiedostoja, joista riittää
    helpotusta moneksi tuskahien täyttämäksi yöksi.
   - Messuile kunnolla. Hyviä, pitkiä ja kiinnostavia
    viestejä kaivataan. Ansioituneet palkitaan.
   - Tarkkaile hieman mille alueelle kirjoitat. SysOpit
    siirtelevät messuja hiljakseen oikeille alueille
    (sitä mukaa kun keskustelu vaihtaa aihetta) mutta
    voit itsekin katsella hieman. Tietysti messuilu
    karkaa aina alkuperäisen aiheen ulkopuolelle,
    kun kyseessä on vilkkaita henkilöitä, mutta kun
    aihe on täysin muu kuin mitä alueen otsikossa
    lukee toivottaisiin käyttäjiltäkin hieman
    huomion kiinnittämistä asianlaitaan. Etenkin
    offline-messuilijat osaavat näppärästi siirtää
    messun toiselle alueelle, jos vain viitsivät.
    Kiitos. Voisit myös vaihtaa aiheen otsikkoa tarvittaessa.
   - Älä puhu paskaa "järkevillä" messualueille.
    Kosmista Paskaa, Jeesus, Huuhaa, yms. ovat varattuja
    roskapuheelle. Pysyttele aisoissa muulloin
   - Vastatessasi quottaa, mutta älä liioittele.
    Jotkut eivät millään meinaa ymmärtää sitä, että
    messu joka koostuu kymmenen rivin lainauksesta
    ja yhden sanan replystä ei ole erityisen
    miellyttävä, operaattorien ja toisten lukijoiden
    kannalta.
   * Käyttäessäsi quotea jätä MOLEMPIIN reunoihin tyhjää,
    eli vasemmassa reunassa kerran tabulaattoria kun
    painaiset niin a'vot on hyvä tyhjä väli ja oikeaan
    reunaan n. 10 merkin verran. Keskitetty teksti on
    nätimpää luettavaa, sekä ei mene sekavan näköiseksi
    kun joku quottaa tekstiä. Kiitos.
   - Pienestä usereille ei nipoteta, mutta MESSUILUN ON OLTAVA
    KUNNOLLISTA. KILPAILUA MESSUJEN LUKUMÄÄRISSÄ EI SALLITA!
   - Porkkanana hyvästä messuilusta, keskustelun liikkeellesaannista
    tai muusta positiivisesta toiminnasta userit saavat lisää
    securityä, vapaata leechaamista, aikaa, jne.
   - Käytä oikeaa nimeäsi. Handleja ei sallita normaalikäytössä.
    Eikä ole myöskään suotavaa valita puhelinluettelosta sopivaa
    nimeä osoitteineen jolla sitten loggaudut purkkiin.
   - Älä hang-uppaa turhan takia vaan poistu purkista
    käyttämällä BYE -komentoa.
   - Jos satut unohtamaan salasanasi niin jätä viesti
    sysopille jossa kerrot miksi haluat muuttaa salasanasi.

    ***********************
    Osallistumalla purkin hardwaren yms. ylläpitoon 100 mk
    korvauksella saa mahtioikeudet, joilla riittää aikaa
    ja oikeuksia. Tiedostopuolen käyttö hyvin vapaata.
    Tarkempia tietoja saat jättämällä messun Sysopille.
    **********************

       TIEDOSTOPUOLI

Tiedosto-Konferenssit:

 # Nimi:     Selitys:
-----------------------------------------------------------------------------
 1: MAIN      - Sisältää kaikki NS:än tiedostot
 12: Ohjelmointi  - Ohjelmointiin liittyvät tiedostot
 20: Inter/Freenet - Internet ohjeita, ohjelmistoja sekä tekstejä
 32: Musiikki/kuva - Modeja, Giffejä, Anseja, ...
 33: Tapahtuma   - Tietokonetapahtumiin liittyvää informaatiota
 42: Request/Swap  - Käyttäjien toivomia ohjelmia ja muita tiedostoja
 50: Amigistit   - Kaikki amigaan liittyvät tiedostot
 51: MS-DOS     - IBM PC yhteensopivat koneet
 52: Windows-Os/2  - Windows ja Os/2 käyttöjärjestelmät
 64: 64 Heaven   - Ohjelmia vanhalle rakkaalle C64:lle
200: Mikroline info - Ajureita sekä muita tarvittavia ohjelmia
-----------------------------------------------------------------------------

 Uppaukseen liittyviä sääntöjä:

 - Älä lähetä liian pitkiä ohjelmia, katko ohjelmat tarvittaessa sopivan
  mittaisiin pätkiin, n.720 kilon paketit ovat sopivia.
 - Älä lähetä liian vanhoja tai aivan turhia ohjelmia, joista kukaan
  ei hyödy mitään. Yli 3 vuotisia ohjelmia vain erikoistapauksissa.
 - Muista selittää hyvin, mitä uppaamasi paketit sisältävät. Anna
  ainakin ohjelman koko nimi ja versionumero, sekä selitä parilla
  rivillä mitä ohjelma tekee ja tarvittaessa mille koneelle se on.
 - Piraattiware, crakit ja kaupalliset ohjelmat ovat kiellettyjä,
  jos huomaat Neuvosto-Savossa NPD-ohjelmia, ilmoita siitä heti.
 - Älä lähetä pornograaffisia kuvia & tekstejä, sekä vältä
  haukkumatekstien ja ihmisarvoa alentavien tiedostojen lähettämistä.
 - MOD sekä GIF tiedostojen lähetys vain Operaattorien luvalla.
 - Jos uppaat yli 2 megan tiedostoja tai et tarkkaan tiedä, salliiko
  NS:n säännöt uppaamiasi ohjelmia, kysy lupaa SysOpeilta.
 - Tarkista ettei purkissa ole jo kyseistä tiedostoa.
  Komento "z MIDI7PWA a" etsii kaikista kyseisen conferenssin
  tiedostoalueilta tiedostoa jonka nimessä tai selityksessä
  esiintyy sana MIDI7PWA.

       MESSUALUEIDEN SELITYSTÄ

 Viesti-Konferenssit:

 # Nimi:     Selitys:
-----------------------------------------------------------------------------
 1: MAIN      - Sekalaisista asiaa
 2: Roolipelit   - Asiaa roolipeleistä, lautapeleistä, yms.
 3: Hardware    - Lisälaitteet, kuten: printteri, modeemi, monitori
 4: Ohjelmat    - Hyötyohjelmat sekä sovellutukset
 5: Mainokset   - Muiden purkkien ja tapahtumien mainontaan
 6: Sysopille   - Privaatti alue SysOpeille tarkoitetulle viestille
 7: Privaatti   - Henk. kohtaiset viestit toiselle käyttäjälle
 8: Huuhaa     - Rentoon jutteluun ja huulenheittoon
 9: NS-Markkinat  - Käytettyjen ja uusien tavaroiden myynti/osto/vaihto
 10: Tietokoneet  - Yleistä viestintää ATK:sta
 11: Bailaus    - Partyt, bileet, sekä perjantai-illan huvittelut
 12: Ohjelmointi  - Asiaa ohjelmoinnista kaikilla ohjelmointikielillä
 13: Ruoka&Juoma  - Kaikki syömiseen ja juomiseen liittyvä, reseptit, yms.
 14: TV&Radio    - Televisio- sekä radio-ohjelmat
 15: Vitsit     - Vitsejä ja huumoristisia tekstejä
 16: Jeesus Online - Linjalla ripittäytyminen, kirkolliset asiat
 17: Minä itse   - Kerro itsestäsi sekä muista harrastuksistasi
 18: Politiikka   - EU, Yk, Mitä tahansa politiikkaan liittyvää...
 19: Elektroniikka - Kolvaajan toivealue
 20: Inter/freenet - Asiaa Internet- sekä Freenet-järjestelmästä
 21: Kosmista    - Näetkö ufoja, häiritsevätkö humanoidit elämääsi ?
 29: Star Trek   - Pulinaa Star Trek -televisio-ohjelmasta
 30: Scifi&Fantasy - Asiaa scifi & fantasy kirjoista, elokuvista, peleistä
 31: Kirjallisuus  - Kaikenmaailman kirjat, raamatusta värityskirjaan asti
 32: Musiikki&Kuva - Juttua musiikista sekä grafiikasta
 33: Tapahtumat   - Messut, Partyt, sekä muut tietokonetapahtumat
 34: Kulttuuri   - Ooppera, kuvataide, sinfonia, sekä muu sivistys
 35: Scene & Demot - Asiaa Scenestä ja demoista kaikilla koneilla
 36: Sarjakuvat   - Messuja Aku Ankasta Judge Dreddiin
 37: Uutiset    - ATK-maailman uutiskatsaus
 41: Pelit     - Asiaa peleistä kaikilla koneilla
 42: Request/Swap  - Ohjelmien haku, sekä "swappaus" kontaktit
 43: PD Stuhvit   - Shareware, PD ja Freeware -ohjelmat
 44: Virukset    - Ohjeita viruksien poistoon sekä uutisia
 50: Amigistit   - Juttua Amigasta, sekä sen ohjelmista
 51: MS-DOS     - IBM PC yhteensopivat tietokoneet ja ohjelmat
 52: Windows/OS2  - Asiaa Windows & OS/2 käyttöjärjestelmistä
 53: Muut koneet  - Kaikki muut tietokoneet Salora Fellowista Atariin
 54: BBS puhetta  - Juttelua muista sähköposteista
 64: 64 heaven   - Monien mielestä se AINOA kunnon tietokone
100: NSavo Infoa  - Tietoja Neuvosto-Savon uudistuksista
101: Onlinet-infoa - Juttua uusista Onlineistä sekä dooreista
102: NS Keskustelua - Käyttäjien toivomuksia, parannusehdotuksia, ...
109: PSSP      - Pohjois-Savon SimulaatioPelaajat RY
200: Mikroline info - Neuvosto-Savon sponsorin tiedotusalue
201: Mline mail   - Tietokonelaitteiston tilaus, sekä muut kysymykset
-----------------------------------------------------------------------------

   MUUTA

   - Amigan käyttäjillä voi olla yllätys miten RUMA
    voi purkki joskus ollakaan. Tätä helpottaa
    huomattavasti termiksen emulaation vaihtaminen
    IBM-coloriksi, minkä mm. Jr-Commissa löytää
    ylävalikoista "Terminalin" kohdalta. Tietysti
    se syö muistia, mutta se taas riippuu käytettyjen
    värien määrästä. Kaikista parhaimmista termiksistä
    löytyy IBM-emulaatio, joten asettakaa se päälle
    ennen soittoa niin jostain saa viimein selvääkin.
   - Toinen hyvin suositeltava tempaus Amigisteille on
    vaihtaa perus-fontit IBM-fonttiin. Kyseisen fontin
    löytää NS-tiedostot alueelta, ja sen asentaminen
    on hyvin helppoa. Purat tiedoston vaikkapa RAMiin,
    katsot sitten FONTS-dirikasta kuinka muut fontit
    on aseteltu, ja teet IBM-fontille samoin. Sitten
    vain asetat IBM-fontin päälle soittaessasi tänne,
    tai muihin PC:llä pyöriviin purkkeihin niin
    näkyvät ne skandit ja erikoismerkit viimein niin
    kuin pitääkin. Huom: et voi kirjoittaa PC-skandeja,
    vaikkakin ne näkyvät kunnolla.
   - Skandit. Käytä tai älä, miten vaan. 7-bittisiä tai
    8-bittisiä - ei väliä. Se on meistä aivan sama.
    Kukin omalla tyylillään. Voit kirjoittaa pelkilla
    a ja o kirjaimilla skandien sijasta jos haluat,
    miten vaan...
   - Quote-merkkin ulkonäkö on aivan sama, koska
    emme ole netissä emmekä pilkunnussijoita
   - Jos olet loggautunut purkkiin aikoja sitten,
    eikä oikeustasosi nouse 5:sta tai 10:stä jätä
    SysOpille messu... Me emme turhan usein tutki
    vanhojen usereiden datoja. Jos muutenkin katsot
    ansioituneesi kovasti, niin kerjää lisää secuja
    ja muistathan perustella...

*************************************************************************

    HISTORIAA NS:tä

     Onlinena (enemmän ja vähemmän) 12.10.1991 lähtien.
    Surullisen kuuluisia tapahtumia purkin uralla luonnollisesti
    ovat numeron vaihdos, josta ketään ei informoitu etukäteen.
    Olihan hienoa, että purkkiin tuli toinenkin node, mutta kun
    vanhakin numero vaihtui samalla niin ei ollut kivaa.
    Niinpä purkki oli offline erään hermostuttavan kolmen päivän
    ajanjakson ajan, userien kannalta. Purkki itse taasen
    kellotti kaikessa rauhassa surraten, ja odotellen
    puheluita joita ei tullut.
     Hienoa oli sekin, että heti seuraavana maanantaina, mainitun
    numeron vaihdoksen jälkeen SySop formatoi purkin. Vain yhden
    väärässä paikassa väärään aikaan olevan johdon syytä.
    Messut män, perkele. Filealueetkin joutui täyttämään
    uudestaan, mutta mikäs siinä kunhan ei vastaavaa tapahdu
    enää tulevaisuudessa. (Turha toivo)
     Noiden jälkeen on toiminta pyörinyt mukavasti. Iisalmen
    kaupunki lykkäsi rahahanahakemusta kolme kuukautta, minkä
    jälkeen hylkäsi vaivaisen 15.000:n markan anomuksen
    antamatta penniäkään. Isompi kone löytyi kuitenkin
    pääsponsorin eli YSAOL:n puolesta kuten myös powerimman
    koneen ansiosta toinen motu. Pitkäänhän oli purkkimme
    ollut ehkäpä Suomen ainoa kaksilinjainen BBS, joissa oli
    vain yksi node. Saavutusta kerrakseen.
     Neuvosto-Savo - ylä-savossa on Suomen parhaat letut (?).
     Jonkin aikaa oli käytössä myös erään userin, Kemun,
    uuden uutukainen SupraFaxModeemi, joka aiheutti
    erinäisiäkin hammastenkiristelyitä sysopille joka
    yritti yötä myöten monen päivän ajan saada supraa
    toimimaan edes jotenkin. Viimein se onnistui, Supra
    vastaili ja purkin toinen linja huristi aivan
    ennenkokemattomalla nopeudella. Kauniita connecteja,
    virheenkorjausta, V42bissiä ja vaikka mitä, noin viikon
    parin ajan. Lyhyt maansuru kun omistaja poisti modeemin
    purkista.
     Upean Imperium-onlinen rekisteröintikin oli sinänsä
    kiintoisa kokemus. Rekkasimme pelin ja lähetimme
    rahat. Samalla viikolla cosysoppi sai oudon
    privaattitiedoston purkkiin, joka oli n. 700 KB
    pitkä ilman descriptionia. Pari päivää hän sitä
    ihmetellen katseli, ja sitten deletoi. Samana
    iltana pääsyssin kanssa purkkia rämpätessä iski
    raaka todellisuus päälle, ja toteamus että kyseinen
    tiedosto oli Imperiumin tekijän uppaama, Chris King
    ei ollutkaan mikään typerä fake-nimi vaan aivan aito
    henkilö USA:sta. Soittanut suoraan ja heittänyt
    pelinsä tänne. Jipii. Miettimistä, ja sitten vain
    soittamaan suoraan Yhdysvaltoihin, 15 min chattailua
    tekijän kanssa ja sitten uusimman version ja
    key-filen donaus. Tuli kalliiksi se online, mutta onkin
    toisaalta yksi parhaista mitä purkeista löytyy. Ja
    rekisteröity.
     Purkki sai lisää kovalevyäkin, 100 megaa lisää tilaa
    joten sitä on 230 megaa. Josta huima osa oli kadota heti
    OS/2:n pohjattomiin syövereihin, mutta purkki onneksi
    pelastui moiselta. Puhh....
     Tammikuussa tapahtuikin vaihteeksi kauheita. Eräänä
    vähemmän kauniina pakkaspäivänä, kun lumi tuiskusi ja
    ihmiset palelivat, päätti purkin vanhempi kiintolevy
    lähteä lomalle. POKS. "No mikä maksaa kun purkki ei toimi?"
    Kovalevy maksaa, aika monta tuhattakin yleensä. Arvoisa
    C: asema oli mennyttä, täysin, ei purkkia jäljellä...
    Vain D: asema ja siellä olleet tiedostot. Kuin kohtalon
    oikusta yksikään Amiga-tiedosto EI tuhoutunut, kun
    taas PC-wareista hukkui 60%, ja toistettakoon ettei purkista
    ollut mitään pelastettavaa jäljellä. Onneksi oli backuppi,
    eikä sekään ollut kuin heinäkuulta 92. Muutaman päivän
    totaalisen kaaoksen tulos oli se, että purkille hankittiin
    uusi moderni kotelo vanhan kauniiin IBM XT:n looskan
    tilalle, tehokkaamman virtalähteen kera. Epäilykset
    kowon kaatumisesta suuntautuivat nimittäin vanhaan
    poweriin, joka kätevästi jälkikäteen todettiin erittäin
    alamittaiseksi purkin ylläpitoon (2 kiintolevyä, levari,
    modeemi, emo ja sekalaista töyhnää ajelehtimassa irrallaan
    kotelon sisällä). Niinpä edessä oli tilanne, jossa purkkia
    ryhdyttiin tunkemaan epätoivoisesti jäljellä olleelle
    kiintolevylle. Vapaata tilaa: aivan liian vähän. Niinpä
    backuppaamaan Amiga-alueita, jotta purkille saataisiin
    hengitystilaa. Suuressa nerokkuudessaan purkin henkiinherättäjät
    myöskin tuhosivat alueita joista EI otettu backuppia.
    (Joka taas oli kokonaan arvoisanmme CoSysop:n ansoita)
    Kaunista. Jotenkin purkki kuitenkin nousi pystyyn, ja
    alkoi pyörähdellä uudestaan pienentyneellä levytilalla,
    vanhalla SBBS-versiolla ja hiukan supistuneilla
    tiedostoalueilla. Noin viikossa kuitenkin ilmestyi uusi
    ja ehta kiintolevy korvaamaan posahtanutta Seagatea,
    jopa aivan samanlainen Seagate (mikä on omiaan herättämään
    epäilyksiä purkin kestämisen suhteen, erm erm).
     Huhtikuussa 1992 purkki muuttui vallan huomattavasti.
    Vanha mopo AT-läjä vaihtui hämmentävän loistavaksi
    386/40-koneeksi joka -tadaa- jaksoi pyörittää kahta
    nodea. Uskomatonta hämmennystä koko kansakunnassa.
    Läänin ensimmäinen 2. nodeinen purkki, tai jotain...

     Keskusteluja purkin tason parantamiseksi hardware-puolella
    käytiin. PSSP:n rooli/strategiapelirahasto vyötettiin
    pyhään tarkoitukseen, jolla ostaa nopeampi modeemi
    purkkiin. Halukkaan käyttäjät lahjoittivat tonneittain
    rahaa pankkitilille. Mutta vieläkään ei ollut rahaa
    tarpeeksi. Niinpä J0nni ja Komu alkoivat diskoamaan
    purkin puolesta. PK-hallilla Iisalmessa järjestettiin
    26.02.1993 disko, jonka tuotto meni lyhentämättömänä
    purkin hyväksi. Kävijämäärä nyt hiukan jäi J0nnin
    profetoimasta 8000:n markan tuotosta, mutta käytetyn
    Robon ostoon ne siltikin riittävät. PSSP:n varannoista
    ei jäänyt jäljelle juuri mitään... :-( Entäs itse disko?
    Rhhhaaaa, kaaosta, kakofoniaa ja fake-lippuja...
     Uusi hieno modeemi tilattiin, mutta sen toimituksessa oli
    lievähköja hankaluuksia. Kuin tilauksesta US Robotics poisti
    markkinoilta sen mallin jonka olimme tilanneet. Arf. Tilalle
    harkittiin Sportster-mallia, mutta jenkkipäästä kuului
    kiintoisia uutisia: Sportsterit eivät toimi! Niinpä se
    jätettiin ostamatta, ja rahoja jäätiin odottelemaan takaisin.
     Ei kestänytkään kuin hiukkasen (tai vähän enemmän) kuin
    puoli vuotta, koska välikäsi ei muistanut pyytää rahoja
    takaisin jenkkilästä. Rahojen kuitenkin viimein palauduttua
    uusi (elikkä käytetty) modeemi onnistuttiin löytämään
    lähes välittömästi (elikkä n. kaksi viikkoa). Modeemin
    myötä purkkiin tungettiin myös US Roboticsin MegaSportsteri
    dubbelmegaspeediurattikortti 16550AN jolla data vilisi niin
    lujaa että modeemillekin tuli hiki. Siinä userit saivat
    ihmetellä kun connectit vauhdittuivat aivan yllättäen,
    eihän modeemin vaihtumisesta muistettu edes varoittaa
    sysoppien kieriskellessä vauhtihekuman hurmassa.
     Sitten menikin vain päivä kun purkki rupesi ökisemään
    oikein urakalla. Kaatui. Joku nostaa. Kaatui. Joku nostaa.
    Kaatui. Joku nostaa. (kertaa noin 80 rivin verran).
    Tässä vaiheessa arvoisa Sysop alkoi miettiä että jokin
    taitaa klikata purkissa. Vikaetsinnät olivat tuloksettomia,
    pikkuvikoja löytyi mutta uusia syntyi sitä mukaa kun
    entisiä bugifiksattiin. Se Iso Paha Vika vain ei löytynyt.
    Purkki vain kaatuili, keskimäärin kahdesti päivässä.
    Eikä rakas SBBS lainkaan pitänyt HST DS:stä etenkään
    14400-nopeuksilla. Väliin oli pakko laittaa FrontDoor
    huolehtimaan konnekteista, mutta eikös FrontDoorikin vain
    tykännyt SBBS:n oireista ja alkoi matkimaan häntä?
     Kun onlinetkin, doorit ja kaikki usereita myöten alkoivat
    guruilla alkoivat kaikkien hermot olla hiukan löysällä.
    Kova tilanne oli edessä, raskas päätös ja aivojen
    hieronta. Helvetinmoinen tappelu niin sysoppien kuin
    käyttäjien kesken, mitä tehdään, ammutaanko kaikki vai
    vaihdetaanko purkkisofta? Vai ammutaan SBBS? Päätös
    kallistui softan vaihtumiseen, minkä jälkeen oli
    Battles of Neukkula Osa II -vuorossa, MIKÄ SOFTA?
    Valinta osui PCB:n että paukahti. Kuinkas ollakaan,
    tuore will-be cosysop oli vaikuttanut mieliimme
    telepaattisesti, tiennyt mikä softa valitaan, ja rakentanut
    NS-PCB V. 0.0000001b aika valmiiksi kotonaan. Niinpä
    purkin päivitys oli varsin helppoa, sillä eihän tarvinnut
    tehdä muuta kuin kantaa purkki Woden koneesta purkkiin.
    Ai jai, niin sitä luulisi. Voi sitä itkua ja voihketta,
    hammasten kiristystä ja lukiolinjan parkunaa, kun
    valmiiksi tehtyä purkkia bugifiksattiin purkissa toimivaksi.
     Rankka urakointi kesti pitkään (ja jatkuu muuten vieläkin),
    mutta jotenkin NS-PCB V1.0 Release (Not Fake) oli valmistunut.
    Toimivuus oli hämmästyttävä, sillä enää ei tarvinnut käydä
    purkilla päivittäin nostoreissuilla. Mitä käyttäjäkunta
    osittain kärsi henkisestä lamaannuksesta, shokista ja
    aivovaurioista, yrittäessään tottua täysin erilaiseen
    purkkijärjestelmään. Tapahtumassa menetettiin hiukan
    vanhoja purkin vakiokäyttäjiä, ja muun muassa oma
    Schailamme kypsyi aika vakavasti, mutta hiljakseen
    ihmiskunta on tottunut muutokseen.
     Rahakeräysten ja lahjoitusten ansiosta purkkiin saatiin
    hankittua uusi kiintolevy. Niinpä entisten 130+100 megan
    sijaan purkilla olikin käytössään 130+420 megaa. Tämä
    hellitti purkin käyttäjäkunnan paineita vallan tuntuvasti,
    sillä viimeisten parin viikon ajan oli Neukkula ollut
    n. 100% täynnä. Purkki kaatuili jo pelkästä tilanpuutteesta,
    ja käyttäjillä oli uppauskielto. Toistaiseksi tilaa
    riittää ehkä pidemmällekin tulevaisuuteen.
     Purkkiin saapui myös CD-ROM -asema erinäisten levyjen
    myötä. CD:n toiminta on ollut hyvä, mitään kummempia
    vikoja ei ole esiintynyt.

 Sinua palvellen,

 JARNO "Komu" KOMULAINEN
 - Itse pääpiru, kaiken pahan alku. Sysop jo vuodesta -91,
  purkin keksijä, SBBS suunnittelu yhdessä Mika Hyvösen kanssa.

 JUKKA "Grendel (B)" KAUPPINEN
 - Kauppisen Pelihousut, messucosysop, Neuvosto hengen kehittelijä,
  MikroPiltin armoton pelitestaaja, kommunismin vankkumaton kannattaja,
  tuntee suurimman osan C64 ja Amiga -scenestä.

 SAMI "WodeTc" VOUTILAINEN
 - Aloitti "työuran" kesällä -93 sysopin joutuessa armeijan leipiin. Syypää
  softan vaihtoon SBBS:stä PCB:lle. Raataja, asuu purkilla, elämäntehtävänä
  Neuvosto-Savo. Surullisen kuuluisa ex."EGA-mies"

 Sekä SigOpit: Mikko Sivulainen -PPE koodaus
        Aki Turunen   -Fileslave
        Mika Hyvönen   -User & file -edit

Top uploader 6.6.1994

ÕÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ͸
³           Top 20 Uploaders - Sorted by Bytes           ³
ÃÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÂÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÂÄÄÄÄÄÂÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÂÄÄÄÄÄ´
³     User      ³    Location    ³Files³ U/L Bytes ³Ratio³
ÃÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÅÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÅÄÄÄÄÄÅÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÅÄÄÄÄÄ´
³ANTTI MIETTINEN     ³- - - -YLIOPPILAS- - - -³ 215³  82,466,754³ 0:1³
³AKI TURUNEN       ³FILESLAVE - NSTEAM   ³ 336³  55,377,687³ 2:1³
³PETTERI RäISäNEN     ³ANUKSEN TREIDERIT INC. ³ 180³  45,715,250³ 1:1³
³JUKKA KAUPPINEN     ³BYTERAPERS INC.     ³ 248³  42,528,143³ 1:1³
³PEKKA TURUNEN      ³HOLLOLA SUOMI      ³  75³  23,091,907³ 2:1³
³JUSSI LEINO       ³SIILINJäRVI, SUOMI   ³  83³  18,667,577³ 1:1³
³PETRI HäNNINEN      ³XANOR, FCC       ³  32³  18,349,617³ 1:1³
³PETRI&RIKU KUIKKA    ³KUOPIO,SUOMI      ³  32³  13,129,961³ 1:1³
³MIKA HYVöNEN       ³MASS EQUALS THE BRAIN  ³  6³  11,737,034³ 4:1³
³JUHAMATTI JUUTI     ³***> CAT RAPES DOG <*** ³  27³  9,462,493³ 0:1³
³JUHA KOPSA        ³KIURUVESI, SAVO     ³  45³  8,816,219³ 5:1³
³KIMMO TIRKKONEN     ³IISALMI, FIN      ³  22³  8,042,131³ 5:1³
³MARKUS KOSKELA      ³ILMARIN SEKATAVARAKAUPPA³  16³  7,917,177³ 3:1³
³MIKKO KOSKINEN      ³KUOPIO, SUOMI      ³  14³  7,513,417³ 3:1³
³MIKKO KETTUNEN      ³IISALMI, SUOMI     ³  50³  7,451,768³ 1:1³
³MIKKO SIVULAINEN     ³NS-TEAM, PPE-SECTION  ³ 116³  7,012,481³ 8:1³
³JOUNI KRöGER       ³KUOPIO, SUOMI      ³  28³  6,685,930³ 3:1³
³SAKU JOKINEN       ³KUOPIO         ³  19³  5,975,543³ 1:1³
³MIIKKA BAR        ³MUHOS, SUOMI      ³  11³  5,389,209³ 5:1³
³JUHO TIKKALA       ³KUOPIO, SUOMI      ³  12³  4,882,078³ 6:1³
ÔÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÏÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÏÍÍÍÍÍÏÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÏÍÍÍÍ;
Top downloaders 6.6.1994
ÕÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ͸
³          Top 20 Downloaders - Sorted by Bytes          ³
ÃÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÂÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÂÄÄÄÄÄÂÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÂÄÄÄÄÄ´
³     User      ³    Location    ³Files³ D/L Bytes ³Ratio³
ÃÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÅÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÅÄÄÄÄÄÅÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÅÄÄÄÄÄ´
³AKI TURUNEN       ³FILESLAVE - NSTEAM   ³ 269³  83,974,334³ 2:1³
³MIKKO SIVULAINEN     ³NS-TEAM, PPE-SECTION  ³ 326³  55,280,042³ 8:1³
³MIKA HYVÖNEN       ³MASS EQUALS THE BRAIN  ³ 297³  52,347,751³ 4:1³
³ANTTI HIRVONEN      ³FWS REDSTORM      ³ 192³  50,311,314³557:1³
³KEIJO HAATAJA      ³PIELAVESI, SUOMI    ³ 233³  48,435,677³ 16:1³
³JUHA KOPSA        ³KIURUVESI, SAVO     ³ 259³  46,188,237³ 5:1³
³PEKKA TURUNEN      ³HOLLOLA SUOMI      ³ 171³  38,181,782³ 2:1³
³KIMMO TIRKKONEN     ³IISALMI, FIN      ³ 153³  38,055,225³ 5:1³
³PETTERI RÄISÄNEN     ³ANUKSEN TREIDERIT INC. ³ 147³  34,368,153³ 1:1³
³ANTTI MIETTINEN     ³- - - -YLIOPPILAS- - - -³ 132³  33,789,317³ 0:1³
³MARKO MÄÄTTÄ       ³KUOPIO, FINLAND     ³ 122³  32,369,315³999:1³
³JARKKO VIRTANEN     ³BLACK RAIN       ³ 172³  30,991,672³ 11:1³
³JUHO TIKKALA       ³KUOPIO, SUOMI      ³ 178³  30,771,403³ 6:1³
³JANI NUUTINEN      ³TERVO, SF        ³  98³  27,462,326³ 20:1³
³JUSSI LEINO       ³SIILINJÄRVI, SUOMI   ³ 214³  25,896,441³ 1:1³
³ANTTI VAARA       ³SUONENJOKI       ³ 162³  25,743,676³ 29:1³
³JUKKA KAUPPINEN     ³BYTERAPERS INC.     ³ 141³  25,728,222³ 1:1³
³MIKKO KOSKINEN      ³KUOPIO, SUOMI      ³  86³  25,707,514³ 3:1³
³MARKUS KOSKELA      ³ILMARIN SEKATAVARAKAUPPA³ 167³  24,830,020³ 3:1³
³MIIKKA BAR        ³MUHOS, SUOMI      ³ 181³  24,372,380³ 5:1³
ÔÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÏÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÏÍÍÍÍÍÏÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÏÍÍÍÍ;

Käyttötilastoja

      Calls 15s1d - Call Analyzer For PCBoard v14.x and v15.x
      Period covered: From 94-05-05 11:38 to 94-06-06 16:26

     -= Combined System Statistics for 2 nodes over 32 days =-

 Total Messages Left....  4028     Number of Callers......  4228
  Comments Left........   114      New Users Registered.   150
  PCBoard Messages.....   812      Ave. Calls Per Day...  130.1
  MailDoor Messages....  3102      Ave. Call Duration...  15.0
  Net MAIL Messages....    0      Ave. Idle Time.......   7.0
  Net MAIL Executed....    0     Scripts Completed......   64
 Directory Scans........  3736     Logoff Script Completed    0
 Downloads Completed....  4234     Total Operation Hours.. 1545.6
 Uploads Completed......  1566      Utilization Hours.... 1054.7
 Doors Opened...........  2230      Total Utilization %..  68.2
  Time spent in Doors.. 189:42      Peak Utilization %...  96.9
 Scheduled Events.......   38     Time System locked up..  51.0
 Ave Event Length (min).  40.4

@WAIT@@CLS@
              -= File Transfers =-

 Downloads Completed....  4234     Uploads Completed......  1566
  Different Files......   858      Bad Uploads Deleted..   42
  Downloads Aborted....   252      Uploads Aborted......   70
  Free Downloads.......    0      Uploads Rejected.....    0
  File not found.......    8      Duplicate Rejected...   52
  File Attachments.....    6     Upload Credits issued..   548
  Attachment missing...    0      Upload Time Credit... 127:46
 VIEW Executed..........   294      Upload Byte Credit... 332460k.
  Members Extracted....    0     TEST Executed..........    0
  Members Viewed.......    0     REPACK Executed........    0
  Error Viewing File...    0     ASCII transfer Attempt.    8
 LIB Executed...........    0


             -= Languages Selected =-

                 **NONE**

@WAIT@@CLS@
             -= Message Statistics =-

 Messages Left..........   812     MailDoor Messages......  3102
     Via PCBoard.....  20.2%        Via Mail Doors..  77.0%
  Comments Left........   114      Net MAIL Messages....    0
     Via COMMENT.....   2.8%        Via Mail Import.   0.0%
  Return Receipts......    4      Net MAIL Executed....    0
  Messages Moved.......   120       Messages Exported.    0
  Messages Copied......    2      Mail Packets DLed....    0
  Messages Restored....    0            Aborted.    0
  Messages Deleted.....   998      Reply Packets Uled...    0
 Message Entry Aborted..   80            Aborted.    0
 Message(s) inserted....    0      Message Rejected.....    0
 Message Insert Failed..    0     No Room for text.......    0
 Message Extraction Err.    0     Message Base Packed....    0
 File Attachments.......    6     Attachment missing.....    0


              -= Graphics Modes =-

   Color Graphics: 3658 (86.5%) ³°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°Û
    Non Graphics:  378 ( 8.9%) ³²²Û
      Non ANSI:  192 ( 4.5%) ³Û


              -= Logoff Statistics =-

    Off Normally: 3213 (76.0%) ³°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°Û
   Off Abnormally:  960 (22.7%) ³²²²²²²²²²²²²Û
  Off Automatically:  32 ( 0.8%) ³

@WAIT@@CLS@
             -= Security Statistics =-

 Automatic Lockouts.....   14     Security Violations....   212
 Trashcan Names.........    4     Incorrect Password......   24
 Excessive Passwords....   14     Password Failures......   234
 Excessive Command Errs.   18     Remote Password Failure    0
 Refused Registration...   70     Non-Registered Users...    0
 Time Limit Expired.....   94     Not Registered in Conf.   26
 Keyboard Timeouts......   136     Dropped Carrier........   504
 Insufficient D/L Time..   438     Dropped Carrier in Door   58
 Insufficient Bytes/File   266     Hungup after Upload....   62
 File Ratio Exceeded....    0     Door Selected UnAvail..    8
 Byte Ratio Exceeded....   802     Event Time Clash.......    0
 Closed Board/Node......    0     Typo Errors............   284
 Multi-Node Login.......   12     System Errors..........   10
 Attempted Alias Logon..   212     Missing Files..........   394
 No Bulletins Available.    0     No Doors Available.....    0
 No Directories Avail...    0     No Conferences Avail...    0
 No News Available......    0     Missing Level in PWRD..    6
 Automatic Disconnects..    0     USERS/NDX out of synch.    0

@WAIT@@CLS@
              -= Sysop Statistics =-

 Sysop Local Sessions...    0     Node Chats Initiated...   112
 Sysop Remote Sessions..    0     Node Chat Time (min)...   604
 Remote DOS Time (min)..  1052     Sysop Chats Initiated..   263
 Remote Drops to DOS....   58     Sysop Chat Time (min)..  1033
 SHELL Executed.........    0     Sysop Paged............   244
 Text Files Viewed......    2     Sysop Paged after Hours    0
 Caller log Viewed......    0     Temporary Sysop Priv...    6
 User File Viewed.......    0     Node Forced to recycle.   12
 USERNET forced to DOS..    0     Node Forced to DOS.....    0
 USERNET forced logoff..    8     Node Forced to logoff..   14


              -= User Statistics =-

 Protocol Changes.......   96     Expert mode Toggled....   166
 User Record Updates....   70     Graphic Mode Toggled...   142
 Language Changes.......   58     ANSI Mode Toggled......    0
 Alias Changes..........    0     RIPScript Mode Toggled.    0
 Name Changes...........    0     Page Length Changed....   12

@WAIT@@CLS@
               -= Baud Rates =-

  2400: 2310 (54.6%) ³°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°Û
 14400E:  944 (22.3%) ³²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²Û
  Local:  712 (16.8%) ³±±±±±±±±±±±±±±±±Û
  2400E:  116 ( 2.7%) ³°°Û
  9600E:  84 ( 2.0%) ³²Û
  1200:  52 ( 1.2%) ³Û
  14400:   4 ( 0.1%) ³
  9600:   4 ( 0.1%) ³
  4800:   2 ( 0.0%) ³

@WAIT@@CLS@
          -= Average Percent of Hourly Usage =-

    00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
100% ³ ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ÛÛ ú ú ú ú ÛÛ ú 
 95% ³ ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ÛÛ ú ±± ÛÛ ÛÛ ú ú ²² ú 
 90% ³ ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú °° ÛÛ ±± °° ²² ÛÛ ÛÛ ²² ú 
 85% ³ ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ÛÛ °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ú 
 80% ³ ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ÛÛ ú ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ÛÛ 
 75% ³ ÛÛ ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú °° ÛÛ ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± 
 70% ³ °° ú ú ú ú ú ú ú ú ú ÛÛ ÛÛ °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± 
 65% ³ °° ÛÛ ú ú ú ú ú ú ú ú ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± 
 60% ³ °° ²² ú ú ú ú ú ú ú ú ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± 
 55% ³ °° ²² ú ú ú ú ú ú ú ú ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± 
 50% ³ °° ²² ú ú ú ú ú ú ú ÛÛ ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± 
 45% ³ °° ²² ú ú ú ú ú ú ú °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± 
 40% ³ °° ²² ÛÛ ú ú ú ú ú ÛÛ °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± 
 35% ³ °° ²² ±± ú ú ú ú ú ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± °° ²² ±± 
 30% ³ °